بی وای دی(BYD) یکی از کمپانی های مطرح خودروسازی در کشور چین است که فعالیت خود را از سال ۲۰۰۳ میلادی آغاز کرده است. بخش مهمی از شهرت این مجموعه به تولیدات فناورانه در گروه وسایل نقلیه الکتریکی و بویژه اتوبوس های برقی آن مربوط می شود.

یکی از شاسی بلندهای بی وای دی که در بازار کشورمان نیز عرضه شد مدل اس۶ است که آنرا یک رونوشت چینی از لکسس آر اکس نسل دوم(۲۰۰۳ تا ۲۰۰۸) باید دانست. این خودرو با فروش ۱۵۰۰۰ دستگاه در دسامبر سال ۲۰۱۱ پرفروش‌ترین اس یو وی بازار چین شد و جایزه بیشترین میزان رشد فروش را میان اس یو وی‌های سال به خود اختصاص داد. به این خودرو همچنین لقب “اس یو وی سال” داده شد که برای گروه بی وای دی افتخار بزرگی بود.

  • دنزا اکس

بی وای دی اخیرا با رونمایی از یک محصول با نام دنِزا (DENZA)از همکاری خود با مرسدس بنز خبر داده که به همین بهانه در مطلب امروز نگاه دقیق تری به مدل اکس از دنزا خواهیم داشت.

براساس اطلاعات ارائه شده؛ بی وای دی و مرسدس بنز در دنزا سهامی برابر دارند و هر کدام مالک ۵۰ درصد از این همکاری هستند که قرار است امور طراحی با نظارت آلمانی و بخش فنی/تکنولوژیک توسط بی وای دی مدیریت شود.

کراس اوور اکس اولین محصول برند دنزا است که به عنوان یک شاسی بلند تمام الکتریکی معرفی شده است. براساس اعلام مسئولان بی وای دی؛ این خودرو همزمان ترکیبی فعال از دستاوردهای تکنولوژیک صنعت خودرو و حس لوکس یک شاسی بلند اشرافی را ارائه می دهد.

  • طراحی

دنزا اکس به عنوان یک شاسی بلند دارای ابعادی برابر با: طول ۴۸۹۰ میلیمتر، عرض ۱۹۵۰ میلیمتر، ارتفاع ۱۷۲۵ میلیمتر و فاصله بین محورها ۲۸۲۰ میلیمتر است. رینگ های ۲۳ اینچی دو رنگ و سیستم ترمز از برند مطرح برمبو از دیگر ویژگی های آن محسوب می شود.

  • رینگ ۲۳ اینچی دو رنگ و سیستم ترمز برمبو

حال آنکه مرسدس در این طراحی چه مشارکتی داشته احتمالا باید آنرا محدود به طراحی جزئیات بدنه و کابین بدانیم اما به هر ترتیب نام مرسدس بنز روی بدنه دنزا اکس استفاده شده و به پروژه اعتبار بخشیده است.

در نمای جلو برای دنزا تلاش شده تا چهره ای آینده نگر برای آن ایجاد شود. مهمترین ابزار در راستای دستیابی به این مهم طراحی چراغ ها و جرئیاتی است که روی بامپر(سپر) مشاهده می شود. چراغ های جلو ترکیبی از هالوژن و ال ایی دیی را با گرافیکی جذاب در ترکیب خود دارد. در طرفین بامپر هم فرورفتگی هایی عمیق ایجاد شده که محل قرار گیری چراغ های خطی به عنوان مه شکن است. در نمای عقب نیز چراغ های اصلی طراحی باریکی دارند که تمام عرض خودرو توسعه یافته و به یکدیگر متصل هستند. روی بامپر عقب نیز در هماهنگی با آنچه که در دماغه دنزا اکس مشاهده شد؛ دو فرورفتگی در طرفین بامپر بر زیبایی های این بخش افزوده اند.

  • کابین

BYD DENZA X

در فضای داخل کابین دنزا اکس می توان ردپایی از زبان طراحی مرسدس را جستجو کرد بویژه در دریچه های سیستم تهویه که همان حالت دایره ای معروف را دارند و در قسمت میانی کنسول جلو یک ردیف سه تایی آنها کنار یکدیگر قرار گرفته است.

نمایشگر دیجیتال جایگزین نشانگر سنتی آمپر و یک صفحه نمایش بزرگ افقی ویژه تنظیمات سیستم سرگرمی و دوربین های محیطی در مرکز کنسول خودنمایی می کند. استفاده از قطعات آلومینومی برای کنسول و چوب برای بخش هایی از کنسول و قسمت داخلی درب ها حس لوکس این فضا را به شدت افزایش داده است.

نسخه پلاگین هیبرید نیز از یک موتور ۲ لیتری توربوشارژ بنزینی با خروجی ۱۸۹ اسب بخار و دو موتور الکتریکی که در محورهای عقب و جلو نصب شده اند استفاده می کند. موتور الکتریکی محور جلو ۱۴۸ اسب و موتور محور عقب ۲۴۲ اسب بخار خروجی دارد که مجموع اعداد مورد اشاره خروجی دنزا اکس پلاگین هیبرید را به ۵۸۰ اسب بخار نزدیک می کند. چنین پیشرانه ای می تواند طی ۵ ثانیه خودرو را از حالت توقف به سرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت برساند. فروش این محصول از اوایل سال ۲۰۲۰ در بازار چین آغاز می شود.

منبع : عصر ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *